אלמגור: להקפיא העברת הנשקים לרש"פ

אלמגור: להקפיא העברת הנשקים לרש"פ

ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" שיגר מכתב לאולמרט, ברק ומזוז בדרישה להקפיא העברת נשקים מירדן לפלסטינים.

ערוץ 7

2007-07-31

ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" שיגר מכתב לאולמרט, ברק ומזוז בדרישה להקפיא העברת נשקים מירדן לפלסטינים. לאחרונה דווח בכלי התקשורת כי בימים האחרונים יועברו משלוחי נשק מירדן לרשות הפלסטינית.

"חלק מהנשקים שהועברו לידי כוחות הרש"פ שימשו וממשיכים לשמש כיום לפגיעה בחיילי צה"ל ובאזרחי מדינת ישראל ע"י אותם גופים ופעילים שקיבלו אותם מאתנו שעובדים תחת מטריות כפולות", כותבים באלמגור.

"כארגון של נפגעי טרור שחבריו סבלו מאותם רובים אנו מבקשים למזער את הצפת שטחי יהודה, שומרון ורצועת עזה בעשרות אלפי נשק. אלמגור-ארגון נפגעי הטרור עתר לבג"צ מספר פעמים נגד העברת נשקים אמצעי לחימה וכספים לרש"פ. לדעתנו ההעברות גרמו להאצת תהליך ההתחמשות של ארגוני הטרור וגידול יכולת הפח"ע בהיקף שאין לו שיעור. קו ישיר עובר מהתהליך שהחל עם חתימת הסכמי אוסלו אל העלייה הדרמטית בקורבנות הטרור. אנו מבקשים לכן לקבל מכם את הנתונים הבאים על מנת שנוכל לפעול ציבורית כעינו של הציבור ועיניהם של נפגעי העברה שסבלו מאותם נשקים לצמצום המכשלה".

בארגון דורשים לקבל נתונים על כמות כלי הנשק שסופקו מאז החל תהליך אוסלו וחימושם של כוחות וארגונים פלסטינים. לאיזה כוחות, ולאיזה מקומות הם סופקו ובאיזה כמויות מדוייקות?. כמה כלי נשק רכבים ואמל"ח עברו לידי החמ"ס עם נפילת רצ"ע בידיהם? ע"פ פרסומים בתקשורת מדובר ב"עשרות אלפי כלי הנשק שהוחזקו ע"י מנגנוני הבטחון הפלסטינים ברצועת עזה ונפלו כפרי בשל לידי מחבלי החמא"ס עם השתלטות הארגון על הרצועה לאחרונה". להיכן ולמי סופקו המשלוחים האחרונים מירדן. כמויות מדוייקות? איזה מנגנוני פיקוח נקבעו על מנת לוודא שהתופעות הנ"ל לא יחזרו על עצמם?.

"התשובות ראויות להיחשף לעינו של הציבור ע"פ חוק חופש המידע. לקיים עליו דיון גלוי . אין ראוי שהשלטון יעשה מעשיו במחשכים אלא אם כן יש תועלת ראויה . עד אשר לא נקבל תשובות לשאלות הנ"ל אנו מבקשים להקפיא את העברת הנשקים שאם לא כן נאלץ לפנות לבג"ץ", מסכמים ארגון אלמגור.

העתירה נדחתה – אסירי הפת"ח ישוחררו מחר

אפרת פורשר

העתירה נדחתה – אסירי הפת"ח ישוחררו מחר

שופטי בג"ץ דחו את העתירה של ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" שדרש למנוע את השחרור של 256 האסירים. בדעת מיעוט סבר השופט רובינשטיין כי היה ראוי לבדוק את הרשימה יותר לעומק

NRG

2007-07-19

מאמציו של ארגון "אלמגור", המייצג את נפגעי הטרור, למנוע ברגע האחרון את שחרורם של 256 אסירי הפת"ח מחר בבוקר, לא נשא פרי. בג"ץ דחה הערב את העתירה שהגיש הארגון נגד כוונת הממשלה לשחרר את האסירים הפלשתינים, למרות טיעוני הארגון לפיהם לא ניתן מספיק זמן כדי לבחון את רשימת האסירים, וכי לממשלה אין כלל סמכות להורות על שחרורם. העתירה נדחתה ברוב דעות של השופטים אליעזר ריבלין וסלים ג'ובראן. השופט אליקים רובינשטיין, בדעת מיעוט, סבר כי היה ראוי לבדוק יותר לעומק את רשימת האסירים.

"לא מצאנו עילה להתערב בהחלטה", נימקו שופטי העליון את החלטתם. "במקרה זה, כמו במקרים קודמים ודומים בהם החליטה הממשלה על שחרור אסירים טרם השלמת ריצוי עונשם, מדובר בהחלטה מדינית הנתונה לסמכות הממשלה, אשר פועלת במסגרת האחריות המוטלת עליה ומגבשת את עמדתה על פי מכלול השיקולים הביטחוניים והמדיניים הכרוכים בכך".

השופט ריבלין הדגיש כי "החשש מפני הסיכון הכרוך בשחרור האסירים נבחן על-ידי ועדה בין משרדית, שעמדה על עניינו של כל אסיר המיועד לשחרור".

השופט רובינשטיין, מאידך, מתח ביקורת על הפרקליטות. "בכל הכבוד למאמץ בלוח זמנים קצר שעשתה פרקליטות המדינה, לא קיבלנו את מלוא ההסברים הנחוצים בנושא רגיש זה כדי לבדוק את הטעון בדיקה".

רובינשטיין ציין כי עיין ברשימת המועמדים לשחרור באינטרנט, וראה כי חלק ניכר מהם הורשע בעבירות קשות וחמורות. "אין המדובר ב'עסקנים' גרידא או במי שנידונו על עישון בקולנוע", ציין, ואף מתח ביקורת על המדינה שלא סיפקה נתונים באשר למספר האסירים ששוחרר בעבר לאחר ריצוי העונש ושבו לסורם.

"איננו יודעים מה הוצג לפני הממשלה במדויק, איננו יודעים מה היתה עמדת ראש השב"כ", כתב רובינשטיין והוסיף כי לדעתו, מרווח הזמן שניתן לציבור לערער על ההחלטה שפורסמה רק לפני יומיים פשוט אינו מספיק. "ככל שנוקפים הימים, דומני כי הזמן העומד לרשותם של בני הציבור המעוניינים להשיג על ההחלטה, בנסיבות של רשימות גדולות, אינו מספיק בגדרי השכל הישר", כתב רובינשטיין, שנשאר בדעת המיעוט.

"האסירים זוכים למחירי סוף עונה"

במהלך הדיון בבג"ץ היום טענו נציגי אלמגור כי "אין חוק כזה, ולממשלה אין דריסת רגל בכל מה שקשור לאסירים שהורשעו. מה שהרשות השופטת גוזרת – הממשלה לא יכולה לשנות. העניין פה הוא משפטי נטו".

לדברי עו"ד נפתלי ורצברגר, שייצג את ארגון אלמגור, מדובר במחווה מדינית שאין לה מקום לאור החלטת בית המשפט בעבר לשפוט את האסירים הללו. "אנו טוענים שהשימוש באסירים שנשפטו בבית המשפט ונכלאו – זה לא שימוש לגיטימי", אמר במהלך הדיון. "הרעיון שאסירים, בגלל שהם שייכים לפת"ח, זוכים למחירי סוף עונה כאלה – זה יותר מדי".

ורצברגר הוסיף כי "אם בעבר מדובר היה על שחרורים שהם כתוצאה ממשא ומתן מדיני שיצר את לוח הזמנים, במקרה שלנו אין זה. כל מה שיש כאן זו מחווה חד-צדדית שממשלת ישראל מבקשת לבצע. כאשר יש מחווה מהסוג הזה, אז לוח הזמנים צריך להיות כזה שמאפשר ביקורת ציבורית, משפטית אפקטיבית".

עורך הדין התייחס לעובדה שרשימת האסירים המועמדים לשחרור פורסמה על-ידי שירות בתי הסוהר, רק כ-48 שעות לפני מועד השחרור. בארגון אלמגור החלו, מאז פורסמה הרשימה, לעבור על השמות, אולם בעתירה שהוגשה טענו כי הזמן הקצר לא מאפשר להם לעבור באופן יסודי על כל שם, ולכן דרשו מבג"ץ להוציא צו ביניים שיעכב את השחרור. הבקשה, כאמור, נדחתה.

'אסירים זוכים ל'מחירי סוף עונה', זה יותר מדי'

אפרת פורשר

'אסירים זוכים ל'מחירי סוף עונה', זה יותר מדי'

ארגון אלמגור שטח בפני שופטי בג"ץ את טענותיו נגד שחרור 256 אסירי פת"ח המתוכנן למחר. "הממשלה לא יכולה לשנות את החלטת ביהמ"ש", אמרו בארגון. השופטים יחליטו עד הערב

NRG

2007-07-19

שופטי בג"ץ דנו היום בעתירה נגד שחרורם של 256 אסירי הפת"ח שנקבע למחר בבוקר, בעקבות הבטחתו של ראש הממשלה, אהוד אולמרט, לחזק את אבו-מאזן. "אין חוק כזה, ולממשלה אין דריסת רגל בכל מה שקשור לאסירים שהורשעו", טענו העותרים, נציגי ארגון אלמגור, בפני בג"ץ. "מה שהרשות השופטת גוזרת – הממשלה לא יכולה לשנות. העניין פה הוא משפטי נטו". החלטת בג"ץ בנושא צפויה להינתן מאוחר יותר הערב.

לדברי עו"ד נפתלי ורצברגר, המייצג את אלמגור בבג"ץ, מדובר במחווה מדינית שאין לה מקום, לאור החלטת בית המשפט בעבר לשפוט את האסירים הללו. "אנו טוענים שהשימוש באסירים שנשפטו בבית המשפט ונכלאו – זה לא שימוש לגיטימי", אמר במהלך הדיון. "הרעיון שאסירים, בגלל שהם שייכים לפת"ח, זוכים למחירי סוף עונה כאלה – זה יותר מדי".

ורצברגר הוסיף: "אם בעבר מדובר היה על שחרורים שהם כתוצאה ממשא ומתן מדיני שיצר את לוח הזמנים, במקרה שלנו אין זה. כל מה שיש כאן זו מחווה חד-צדדית שממשלת ישראל מבקשת לבצע. כאשר יש מחווה מהסוג הזה, אז לוח הזמנים צריך להיות כזה שמאפשר ביקורת ציבורית, משפטית אפקטיבית".

ורצברגר התייחס לעובדה שרשימת האסירים המועמדים לשחרור פורסמה על ידי שירות בתי הסוהר רק כ-48 שעות לפני מועד השחרור. בארגון אלמגור החלו, מאז פורסמה הרשימה, לעבור על השמות אחד אחד, אולם בפני שופטי בג"ץ טענו הזמן הקצר לא מאפשר להם לעבור באופן יסודי על כל שם, ודרשו להוציא צו ביניים שיעכב את השחרור. נציג המדינה בדיון טען כי מדובר בזמן סביר.

"אולמרט יכול להרשות לעצמו להיות לארג'"

בארגון אלמגור התייחסו גם לעובדה שמי שחותם את רשימת האסירים הוא סגן ארגון החזית העממית בשטחים, מחמוד עלי אבו-מלוח. "זה איש בכיר שנידון לשבע שנים, ובית המשפט דן אותו לדין חמור בגלל העמדה הפיקודית הבכירה שלו", טענו בבג"ץ. "הוא עמד מאחורי אותם אנשים שביצעו מעשי רצח שנים רבות. אי אפשר לקבל את זה ולעצום עיניים ולומר שזה מעשה מדיני. הנזק לנורמות של חוק ומדינת חוק הוא נזק בלתי הפיך".

בתגובה לטענת ארגון אלמגור, על כך שחלק מהאסירים המופיעים ברשימה שוחררו כבר בפעמים קודמות וחזרו לסורם, אמרה נציגת הפרקליטות: "העניין הוא מדיני. שאלת החזרה היא חלק ממכלול השיקולים. הממשלה לוקחת סיכון מתוך מטרה להשיג את החיזוק של הגורמים וקידום שלהם במלחמה בטרור".

מנכ"ל הארגון, מאיר אינדור, אמר בתום דיון כי "אולמרט יכול להרשות לעצמו להיות 'לארג" ולהצהיר שהוא לוקח סיכון. הוא נדיב מאוד כי לא הוא ישלם את המחיר על השחרור. את המחיר של הרפתקאות מכירת החיסול לפלשתינים ישלמו לא אולמרט, שריו ובני ביתם אשר מוגנים 24 שעות ביממה, אלא הציבור הרחב. כמו ש-179 משפחות שילמו בחמש השנים האחרונות, שיקיריהן נרצחו על ידי מחבלים ששוחררו במחוות כאלה בעבר".

גם ח"כ סעיד נפאע (בל"ד) התייחס בצהריים לשחרור הצפוי ואמר כי האסירים שישוחררו מחר אינם מחבלים או טרוריסטים, כי אם "לוחמי חופש". "מי שנאבק בכיבוש נאבק למען חירותו, והוא אינו טרוריסט", אמר ח"כ נפאע.

מחווה לחיזוק אבו-מאזן

שלשום אישרה ועדת השרים לענייני אסירים את רשימת 250 האסירים הפלשתינים שצפויים להשתחרר מחר, כפי שהבטיח ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ליו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן. כפי שפורסם בשבועות האחרונים, אין ברשימת האסירים שישוחררו "מחבלים כבדים עם דם על ידיהם". עם זאת, כל האסירים שישוחררו עסקו בצורה ישירה או עקיפה בפעולות טרור שונות.

שחרור האסירים יתבצע כמחווה של אולמרט לחיזוק שלטון הממשלה המתונה שמינה אבו-מאזן בגדה, כאשר כ-85 אחוזים מהאסירים שצפויים לשוב לביתם הם אנשי תנועת הפת"ח שבראשה הוא עומד. 139 מאסירי הפת"ח שישוחררו בסוף השבוע היו מיועדים ממילא להשתחרר במהלך השנה הקרובה.

יעקב גלנטי, דוברו של ראש הממשלה, הדגיש כי אף אחד מאותם אסירים שישוחררו לא יהיה מחמאס. לדבריו, האסירים שישוחררו יחתמו על מסמך בו הם מתחייבים לוותר על פעולות האלימות. אלמלא יעשו כן, הדגיש גלנטי, הם יעמדו בעתיד בפני עונשי מאסר חמורים יותר.

אישור רשימת האסירים בא לאחר שלפני כשבוע וחצי פסל אולמרט את הרכב רשימת המיועדים לשחרור שגיבשו השב"כ ומשרד המשפטים. בהצבעה שנערכה בישיבת הממשלה תמכו אז השרים בהצעה העקרונית לשחרר 250 אסירי פת"ח "ללא דם על הידיים" הכלואים בישראל.

'אלמגור' עתר נגד שחרור 250 המחבלים

'אלמגור' עתר נגד שחרור 250 המחבלים

ארגון 'אלמגור' עתר הערב לבג"ץ באמצעות עו"ד נפתלי ורצברגר נגד שחרור 250 מחבלי הפתח' המתוכנן להתבצע ביום שישי הקרוב.

ערוץ 7

2007-07-18

ארגון 'אלמגור' עתר הערב לבג"ץ באמצעות עו"ד נפתלי ורצברגר נגד שחרור 250 מחבלי הפתח' המתוכנן להתבצע ביום שישי הקרוב. לעתירה הצטרפו שלושה הורים שכולים, מיכאל טלר ששכל את בנו בפיגוע בפיצה בקרני שומרון, שבוצע ע"י מחבל מארגון החזית העממית, שמואל לנדאו ששכל את בנו בפיגוע ירי בדרך לגבעת זאב ופנינה מליק שבנה נהרג במהלך פעילות נגד מחבלים במבצע חומת מגן.

מנכ"ל הארגון, מאיר אינדור, מסביר כי גם אם לא תתקבל העתירה ישנה חשיבות גדולה לשימוש בכלי זה. לדבריו, יש אפקט מצטבר לעתירות המוגשות, המחייבות את גורמי הביטחון העוסקים בגיבוש הרשימות לבדוק היטב את זהות המחבלים שישוחררו.

בעתירה דורש הארגון לקבל הבטחה שלטונית, לפיה לא ישוחררו גם מחבלים שפצעו ישראלים בפיגועים. לדברי אינדור אבחנה זו היתה מקובלת בעבר וחשוב כי כלל זה ימשיך להישמר וכי תתקבל הבטחה מפורשת שכך יהיה.

בנוסף דורש הארגון בעתירתו לוודא שאין ברשימה מחבלים שזו אינה תקופת מאסרם הראשונה, וכדברי אינדור אין מדובר ב"חותמים סדרתיים, המתחייבים כל פעם שלא לחזור ולבצע פיגועים".

דרישה נוספת המועלית בעתירה, הינה לוודא שלא ישוחררו מחבלים שניסו לבצע פיגועים המוניים. לדברי אנדור, בעבר מחבלים כאלו נידונו לתקופות מאסר ארוכות אולם בשנים האחרונות קוצצה תקופת המאסר בעבירות כאלו כמעט בחצי, "אין שום הגיון שמחבלים כאלו ישבו פחות מרבע מתקופת המאסר המקורית".

בנוסף דורשים בארגון לוודא, כי מחבלים שהינם חלק משדרת הפיקוד המרכזית של ארגוני הטרור, לא ישוחררו. לדברי אנדור, השקט היחסי שאנו חווים בתקופה האחרונה נובע מהעובדה שרבים ממפקדי הארגונים יושבים בכלא הישראלי, הוצאתם לחופשי עשוייה לדבריו, להביא לחזרתה של תקופת הפיגועים הגדולים.

הדיון בעתירה נקבע למחר בשעה 9:00 בבוקר.

"אולמרט מעניק זריקת מרץ לטרור"

איתמר ענברי; טל וולבוביץ

"אולמרט מעניק זריקת מרץ לטרור"

לאחר ששב"ס פרסם את שמותיהם של 256 האסירים הפלשתינים הצפויים להשתחרר ביום שישי, מאיימים כעת בארגון נפגעי הטרור לעתור לבג"ץ נגד השחרור

NRG

2007-07-17

שעות ספורות לאחר פרסום רשימת 256 האסירים הפלשתינים שצפויים להשתחרר ביום שישי בבוקר, במסגרת המחוות שמעניקה ישראל ליו"ר הרשות הפלשתינית, אבו-מאזן, החלו ההתנגדויות למהלך. בארגון נפגעי הטרור "אלמגור" בדקו את רשימת השמות והודיעו כי יעתרו לבג"ץ נגד השחרור. במקביל, העלה שירות בתי הסוהר בשעות הערב את הכוננות בכל בתי הכלא בארץ, מחשש למהומות.

"אולמרט מעניק כעת זריקת מרץ לטרור", אמר מאיר אינדור, יו"ר ארגון אלמגור. "את המחיר השולי של הסיכון שהוא לוקח, לא ישלמו הוא ושריו, ולא בני ביתם שמוגנים 24 שעות ביממה. מי שישלם את מחיר הטריקים והספינים שלו יהיה הציבור הרחב".

במקביל, הכריז אינדור כי הארגון יעתור לבג"ץ נגד שחרור מחבלים, שאין זו להם פעם ראשונה בכלא הישראלי. "נפגעי הטרור יעמדו בדרכם כדי למזער נזקים וכדי להציל קצת מזכר הקורבנות", הוסיף.

ועדת השרים לענייני אסירים אישרה אתמול בבוקר את רשימת האסירים שישוחררו, כפי שהבטיח שלשום ראש הממשלה לאבו-מאזן. שחרור האסירים יתבצע כמחווה של אולמרט לחיזוק שלטון הממשלה הפלשתינית המתונה. כ-85% מהאסירים שצפויים לשוב לביתם הם אנשי תנועת הפת"ח שבראשה עומד אבו-מאזן.

בשב"ס העלו כוננות מחשש להפרות סדר

אתמול אחר הצהריים פרסם שירות בתי הסוהר באתר האינטרנט שלו את הרשימה, והיא תופיע באתר למשך 48 שעות בהן ניתן יהיה להגיש התנגדויות. בשעות הערב הורה נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר בני קניאק, על העלאת רמת הכוננות בכל בתי הסוהר מחשש להפרות סדר ומהומות.

בשב"ס נערכים למגוון תרחישים הכוללים בין היתר, גם הפרות סדר. בשב"ס ציינו עוד כי שחרור האסירים יתבצע מבית הסוהר קציעות שבדרום, על ידי יחידת נחשון של השירות.

גורמים מדיניים אומרים כי 139 מאסירי הפת"ח שישוחררו היו מיועדים ממילא להשתחרר במהלך השנה הקרובה. כפי שפורסם בשבועות האחרונים, אין ברשימה "מחבלים כבדים עם דם על ידיהם". עם זאת, כל האסירים שישוחררו עסקו בצורה ישירה או עקיפה בפעולות טרור שונות.

בין האסירים ששמם מופיע ברשימת המיועדים לשחרור ניתן למצוא את סגן ראש החזית העממית, עבד אל-רחים מלוח, שארגונו היה האחראי לרצח השר רחבעם זאבי ז"ל. על פי הרשימה, 61 אסירים ריצו למעלה משני שליש מעונשם, 93 ריצו מעל למחצית מתקופת המאסר ופחות משני שליש, ו- 102 ריצו למעלה משליש מתקופת מאסרם ופחות ממחצית התקופה.

"כדי לעשות שלום, לא חייבים לסלוח לרוצחים"

נלה מיוחס

"כדי לעשות שלום, לא חייבים לסלוח לרוצחים"

ראשי ארגון נפגעי הטרור "אלמגו"ר" זעמו על דברים שאמר אב שכול ל-nrg מעריב, בהם תמך במתן חנינה לזביידי. "גם את הנאצים אנחנו עדיין ממשיכים לרדוף"

NRG

2007-07-15

דבריו של האב השכול יצחק פרנקנטל, שהביע תמיכה במתן החנינה למפקד גדודי חללי אל-אקצה בג'נין, זכריה זביידי, הצליחו לקומם את בכירי הארגון למען נפגעי הטרור, אלמגו"ר. "להציג את זביידי כ'לוחם חופש' זה מעשה שמתאים יותר לנאצים מאשר לאדם מתורבת", זעם ד"ר אריה בכרך, מראשי אלמגו"ר.

הדברים שאמר פרנקנטל ל-nrg מעריב, לפיהם "מי שלא מוציא את זביידי מרשימת המבוקשים לא מבין מה המשמעות לעשות שלום עם הפלשתינים בסופו של דבר", עוררו את כעסו של בכרך. "לעשות שלום עם ערבים זה לא אומר שצריך לסלוח לרוצחים שלהם", אמר. "עשינו שלום עם גרמניה, ועד היום אנחנו רודפים אחרי הנאצים. אז צריך לעשות שלום עם העם הפלשתיני אבל לרדוף עד היום האחרון את הרוצחים.

"מה שזביידי עשה, זה רצח בשם רצח. הוא רצח יהודים פשוט בשביל לרצוח יהודים, והוא ידע שזה לא יקדם דבר, כי כך לא מנהלים מלחמת גרילה", הוסיף בכרך. "אני לא חושב שלרצוח ילדים קטנים וחפים מפשע זה חובתו של אדם שנלחם בכיבוש. הילד הקטן שנרצח בשוק מחנה-יהודה לא אשם בכלום".

את דברי הביקורת החריפים כנגד המהלך להעניק חנינה ל-178 מבוקשי הפת"ח בגדה, השמיע בכרך גם נגד הדרג המדיני. "אולמרט מנהל מסע הישרדות של הממשלה, על חשבון הישרדות עם ישראל", אמר. "את הילדים שלו הוא לא מסכן בשחרור הזה. הם לא מסתובבים בשוק מחנה-יהודה".


"רצח בשם רצח". זכריה זביידי. (צילום ארכיון: רויטרס)

פנטזיות משיחיות על 'גר זאב עם כבש'"

"כבר ניסינו את השיטה הזו עם ערפאת, והוא המשיך לארגן את הטרור. פרנקנטל עצמו חיבק את ערפאת ונפגש איתו, וביד השניה ערפאת ירה באנשים. אותו ערפאת", הוסיף בכרך. "כל הפנטזיות המשיחיות האלו של 'גר זאב עם כבש' יכולות להתקיים רק אם מכניסים כבשה חדשה כל כמה שעות. אנחנו לא רוצים להיות הכבשים האלה".

גם מאיר אינדור, מראשי אלמגו"ר, התייחס לדברים שאמר פרנקנטל ואבחן כי: "פרנקנטל ודומיו חולים ב'תסמונת שטוקהולם', כאשר הנחטף מתאהב בחוטף שלו. למעשה, כל המדינה חולה בזה. זו מחלה יהודית עתיקת יומין, שבה היהודים תמיד 'מתאהבים' באלו שפוגעים בהם".

הביקורת החריפה שהשמיעו ראשי אלמגו"ר נגד פרנקנטל הגיעה בעקבות התמיכה שהביע מוקדם יותר היום האב השכול בהסרתו של זביידי מרשימת המבוקשים. "פגשתי את זביידי כמה פעמים", סיפר פרנקנטל, שבנו אריה צבי פרנקנטל ז"ל נחטף ונרצח בידי החמאס ב-1994.

"חובתו של עם כבוש להילחם נגד הכובש"

"ההתרשמות שלי היתה שיש כאן עסק עם אדם שרוצה לפעול למען פיוס ושלום, ואם יהיה לו גם שותף ישראלי אז יש לצפות שגם אפשר יהיה לעשות איזו התקדמות עם הצעדים האלה". לדברי האב השכול, הדרך היחידה למנוע שכול נוסף, היא לשבת ולדבר עם אנשים כמו זביידי.

לשאלה מה יש לו לומר לאותן משפחות שייתכן כי זביידי אחראי למות יקירם, השיב פרנקנטל: "לאותן משפחות אני יכול לומר שעם כל הצער שבדבר, הדרך היחידה לפתור את המצב המטורף הזה היא פשוט לשבת ולהגיע להסדר עם הפלשתינים".

פרנקנטל הוסיף כי "גם כך אף פעם לא היתה לזביידי בעיה לפעול. השיקול צריך להיות שרוצים לסיים את הסכסוך. אם אנחנו מוכנים להבין שהאנשים שפוגעים בנו לא פוגעים בנו מתוך חדוות הרג והרס, אלא הם בסופו של דבר עם כבוש. חובתו של עם כבוש להילחם נגד הכובש כפי שנלחמנו נגד האנגלים".

אלמגור: דורשים צו מעצר נגד חוואתמה

אלמגור: דורשים צו מעצר נגד חוואתמה

ארגון נפגעי הטרור, אלמגור, הגיש בקשה לצו מעצר נגד נאא'ף חוואתמה, בשם משפחות הטבח במעלות. "אין כל הצדק חוקי להכנסת הרוצח לארץ".

ערוץ 7

2007-07-15

ארגון נפגעי הטרור, אלמגור, שיגר מכתב לראש הממשלה, אהוד אולמרט, שר הביטחון, אהוד ברק והיועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז בו הם דורשים למנוע מהמחבל נאף חוותמה להיכנס לישראל ואף הגשו בקשה לצו מעצר נגד חוואתמה.

"חוואתמה הינו רוצח האחראי לפיגוע בבית הספר במעלות בשנת 1974 בו נרצחו 24 תלמידים, וכן לרצח 12 האזרחים בפיגוע באוטובוס הילדים במושב אביבים בשנת 1970. בנסיבות הנדונות, אין כל הצדק חוקי להכנסת הרוצח נאא'ף חוואתמה לשטחי הארץ, מסיבות מדיניות. עם זאת, יש לאפשר לו להיכנס ע"מ לעוצרו ולהעמידו לדין על מעשיו".

לאור האמור הגשנו בקשה לצו מעצר נגד נאא'ף חוואתמה, בשם משפחות הטבח במעלות המאוגדות ב"אלמגור".

אלמגור דורשים את חשיפת שמות 178 המבוקשים שיזכו בחנינה וחשיפת כל פרטי ההסכם עמהם וכן שמות המחבלים המועמדים לשחרור מבתי הסוהר. "אנו מזהירים מפני הסכנות הכרוכות בפעולות אלו, ומודיעים שכל האזהרות תשמשנה את ועדת החקירה אם וכאשר תקום, וכן כחומר לביקורת של מבקר המדינה".

"אנו קובעים בצער שדווקא אתם, שהייתם אמורים ללמוד מהכישלונות האישיים בזירה הלבנונית, חוזרים על אותם טעויות ומאפשרים לביצת הטרור לצמוח במקום לייבשה. מר אולמרט – אמרת לפני מספר ימים שאתם לוקחים סיכון מחושב!, הצרה היא שמי שישלם על כך בפועל לא תהיה אתה, מר אולמרט, חבורתך או משפחתך, המוגנים מכף רגל עד ראש, יומם ולילה – מי שישלמו על כך הם (ח"ו) האזרחים בשווקים ובדרכים. אתם רק תראו פרצוף עגום מול המצלמות ותמשיכו למחווה הבאה כדי "לחזק את אבו-מאזן". כמו בעבר, מעבדות הניסויים שלכם, אינם בחצר ביתכם אלא בחצרות ביתנו".

"אלמגור": לזרז פרסום דו"ח וינוגרד הסופי

אבירם זינו

"אלמגור": לזרז פרסום דו"ח וינוגרד הסופי

Ynet

2007-07-08

ארגון "אלמגור" למען נפגעי הטרור פנה לוועדת וינוגרד בדרישה לזרז את פרסום הדו"ח הסופי על התנהלות הדרג המדיני והצבאי במלחמת לבנון השנייה. "בקצב הזה ממשלת אולמרט ממשיכה למחדל ביטחוני נוסף. מתבצעים תהליכי קבלת החלטות לקויים תוך הכתבת מטרות ביטחוניות מנימוקים פוליטיים ותדמיתיים", נכתב בהודעת הארגון.

בנוסף, פנה "אלמגור" למשרד המשפטים בבקשה להאריך את פרק הזמן שנותר להגשת עתירות לבג"ץ בנוגע להחלטת הממשלה לשחרר 250 אסירים פלסטינים.

אלמגור: הממשלה נותנת מועד ב' למחבלים

בני דותן

אלמגור: הממשלה נותנת מועד ב' למחבלים

אלמגור: המחבלים שישוחררו לא הצליחו בפעם הראשונה להרוג, הממשלה נותנת להם 'מועד ב' כדי שישובו לכלא עם דם על הידיים.

ערוץ 7

2007-07-08

בעקבות דחיית רשימת המחבלים ע"י אהוד אולמרט, דורש ארגון נפגעי הטרור, אלמגור, ממשרד המשפטים ורוה"מ להעביר לרשותו את רשימת 250 המחבלים הנוכחית שהועברה לאולמרט וכל חלופה אחרת שתגובש במשרד המשפטים."אם בחלופות שיגובשו יהיו מחבלים שזמן שחרורם רחוק, מתכוון אלמגור לנהל מאבק ציבורי ומשפטי נגד השחרור", אומרים באלמגור.

בארגון אומרים כי הם מתכוונים להיאבק נגד החלטת אולמרט לשחרר מחבלים שמועד שחרורם רק בעוד שנה ו/או לא ריצו רוב מוחלט של העונש, מדובר במחבלים שבצעו את פעולות הטרור אחרי חתימת הסכמי השלום עם אש"פ-פת"ח, ומרצים תקופת מאסר שניה/שלישית ומעלה או שהוענשו על פציעה בפועל.

"אלמגור שולל בעיקרון כל שחרור מוקדם, ולטענתו, רבים מהמחבלים ששוחררו חזרו מיידית לטורור באופן ישיר או עקיף", אומרים בארגון. מאיר אינדור מנכ"ל אלמגור: כאלה שלא היה להם פעם ראשונה דם על הידיים ושוחררו מסיבה זו, משאך ניתנה להם הזדמנות נוספת ל'מועד ב' ', הם מילאו את ידיהם בהרבה דם יהודי, והוכיחו ש'במועד ב' הם 'מוצלחים' יותר.

"אלמגור" מבקש יותר מ 48 שעות לבדיקת הרשימה בטרם ישוחררו ע"מ שיוכל לבדוק ביסודיות את הרשימה – דבר, שלטענתו, נמנע ממנו לעשות במקרים קודמים.

"48 שעות אינן מספיקות כדי לבדוק את פרטי המעשה וחומרתו של כל אחד ואחד מהמחבלים, את אורך המעצר מול מה שנגזר עליו ואת עברו של האיש. השלטונות לא מנדבים פרטים ואנו צריכים לעשות את עבודת התחקיר לבד עם צוות מקצועי מצומצם ועם נפגעי טרור, מתנדבים שלא אמונים על עבודת מחקר. לפעמים נדמה שהשלטונות עושים זאת בכוונה כדי להכניס אותנו לסד של זמן קצר, על מנת שלא נגלה פרטים מביכים –כפי שהיה בעבר, כשהצלחנו למנוע שחרור מספר אסירים", אומר מאיר אינדור ומוסיף, "אנחנו צריכים גם לאתר וליידע את משפחות נפגעי טרור שנפגעו מאותם אסירים שכלולים ברשימה, ולאפשר להם שיקול דעת אם לעתור לבג"ץ. כל זה דורש לפחות שבוע עבודה. ומול הנזקים הנפשיים מחד והביטחוניים מאידך, ששחרורים אלה מביאים, שבוע הוא פרק זמן סביר ".

ארגון אלמגור לממשלה: הציגו בפנינו את רשימת האסירים

רוני סופר

ארגון אלמגור לממשלה: הציגו בפנינו את רשימת האסירים

Ynet

2007-07-07

ארגון נפגעי הטרור אלמגור דורש ממשרד המשפטים והממשלה להציג בפניו את רשימת האסירים הפלסטינים המיועדים לשחרור. זאת כדי "לוודא שאין ברשימה מחבלים שביצעו את מעשיהם אחרי הסכמי השלום עם אש"ף. שאין בהם כאלה שמרצים תקופת מאסר שנייה או שלישית ושאין בהם כאלה שפגעו בישראלים".

אלמגור תובע לקבל את הרשימה יותר מ-48 שעות לפני שחרור 250 האסירים, על מנת שיוכל, בין היתר, להודיע למשפחות הנפגעים.

אלמגור: אולמרט שיקר למשפחות השכולות

אלמגור: אולמרט שיקר למשפחות השכולות

אולמרט שיקר את המשפחות השכולות, על חלק מהשרים, על בג"ץ, בעסקת השחרור לירדן", אומר מאיר אינדור מארגון נפגעי הטרור "אלמגור".

ערוץ 7

2007-07-06

"אולמרט שיקר למשפחות השכולות, על חלק מהשרים, על בג"ץ, בעסקת השחרור לירדן", אומר מאיר אינדור, מנכ"ל ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" בשיחתו השבועית "לילות כענן" ברדיו ערוץ 7 בה הוא חושף את הצעדים שקדמו לעתירת הבג"ץ.

אינדור מספר שרוה"מ התקשר אישית לשתי המשפחות בצעד חסר תקדים וניסה לשכנע אותם לתמוך בעסקה. "אולמרט בנה על יחסיו עם ניצב מיקי לוי שיביא לו הפעם תמיכה של משפחות נפגעי הטרור בעסקה וסיפר למשפחת החייל השני שנרצח, משפחת ליפשיץ, על שיחתו עם לוי, אחיו של פינחס לוי הי"ד. "הוא הטעה את משפחת ליפשיץ באומרו להם שיש הסכמה של משפחת לוי והוא מצפה שגם הם יסכימו. אחר כך התברר שמשפחת לוי מתנגדת בחריפות עד כדי הצטרפות לעתירת אלמגור כנגד השחרור", אמר אינדור.

לשתי המשפחות הוא סיפר כי המחבלים ימשיכו לרצות העונש בירדן אך לא סיפר להם שמדובר בשחרור מוקדם תוך שנה וחצי ובסמכות המלך לחון אותם ולתת להם הקלות לאורך המאסר.

הוסרה ההתנגדות להעברת הרוצחים לירדן

בג"ץ

הוסרה ההתנגדות להעברת הרוצחים לירדן

הארץ

2007-07-05

בג"ץ דחה אתמול פה-אחד את עתירות ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" נגד העברת ארבעה אסירים ירדנים לריצוי עונשם בירדן. בישראל מרצים ארבעת האסירים הירדנים עונשי מאסר עולם על מעשי רצח סמ"ר במיל' פנחס לוי ורס"ן במיל' יהודה ליפשיץ. הרוצחים מרצים את מאסריהם מאז 1990 ועונשם לא נקצב. בפסגת שארם א-שייח האחרונה הכריז ראש הממשלה, אהוד אולמרט, שיעביר את האסירים להמשך ריצוי עונשם בירדן, כמחווה למלך. במקביל ניתנה לבני משפחות הקורבנות אפשרות לטעון נגד ההחלטה. השופטים קבעו אמש שהממשלה יכולה להעביר את האסירים לירדן, שכן העניין נוגע ליחסי החוץ של המדינה ומצוי בשיקול דעתה הרחב של הממשלה. הם אמרו כי מדובר בנושא מדיני מובהק. עם זאת, הוסיפו, שהם מביעים תקווה שייעשה מאמץ למנוע שחרורם מוקדם של האסירים בירדן.

בג"ץ אישר להעביר 4 מחבלים לירדן

שלמה פיוטרקובסקי

בג"ץ אישר להעביר 4 מחבלים לירדן

בעקבות החלטת בג"ץ אמש הוחלט בשירות בתי הסוהר כי הבוקר יועברו 4 המחבלים הירדנים הכלואים בישראל לירדן.

ערוץ 7

2007-07-04

בעקבות החלטת בג"ץ אמש הוחלט בשירות בתי הסוהר כי הבוקר יועברו 4 המחבלים הירדנים הכלואים בישראל לירדן. האסירים יועברו על ידי לוחמי יחידת נחשון מבית הסוהר הדרים לגשר שייח' חוסיין שם יועברו לרשות הירדנים.

אמש, דחה בג"ץ את עתירתם של האם השכולה, שרה לוי, וארגון נפגעי הטרור 'אלמגור' נגד העברתם לירדן של ארבעה מחבלים ירדנים שרצחו ישראלים, ביניהם גם את בנה, פנחס לוי ז"ל. השופטים, בראשות הנשיאה דורית בייניש, קיבלו את עמדת המדינה כי העברת האסירים לירדן, אף שהם צפויים שם לחנינה בעוד כשנה וחצי, נעשית על פי הסכם מדיני כדין ועל פי אמנה בינלאומית.

השופטים אישרו את ההעברה, על אף אי הנחת שהביעו בהחלטה. ארבעת האסירים שיועברו לירדן, מרצים מאסר עולם לאחר שהורשעו בהריגת שני חיילי צה"ל, סרן יהודה ליפשיץ וסמ"ר פיני לוי, בשנת 1990 בשתי תקריות שונות בבקעת הירדן.

מאיר אינדור, יו"ר ארגון נפגעי הטרור 'אלמגור', אומר לערוץ 7 בתגובה להחלטה, כי "אי הנחת שהביעו השופטים מההחלטה מתגמד מול זעם המשפחות השכולות. קו ישיר עובר בין התנהגותו של אולמרט בלבנון לקומבינת שחרור המחבלים במסווה של העברה לירדן".

"אנו שוקלים לבקש דיון מורחב בבית המשפט העליון", מוסיף אינדור ואומר כי, "הבג"ץ בסופו של דבר שימש חותמת גומי לקמבינה המתועבת הזו אותה רקם אולמרט עם הפרטנרים הערבים".

"איננו מבקשים מבג"ץ ליטופים אנו מצפים שבג"ץ יגלה אקטיביות משפטית גם בסוגיה זו, את המחיר של אובדן כושר ההרתעה והענישה תשלם האוכלוסיה הישראלית ולא אולמרט ומשפחתו המוגנים 24 שעות. את המחיר הנורא מכל ישלמו המשפחות השכולות שעתה מתברר להם כי בצד ההבטחות שניתנו להם מפי שועי העם על היד הארוכה שתשיג את המחבלים באה היד הקצרה של אותם רברבנים ומשחררת את המחבלים בחתימת ידו של אולמרט כאילו מדובר בעוד עסקת נדל"ן"

"אנו עוד נבוא חשבון עם האיש שניסה לרמות את המשפחות באומרו שהמחבלים רק מועברים לרצות את עונשם וניסה לפלג בין המשפחות, אך מי שמאכזב אותנו יותר מכל הוא הבג"צ, המסרב בקביעות להגן על זכויות נפגעי הטרור מול החלטות פוליטיות-מדיניות, זאת בניגוד מוחלט לדאגתו המתמדת לזכויות הפלסטינים ואפילו מחבלים מול החלטות מדיניות וצבאיות, אותן מבטל הבג"ץ דרך שיגרה", חותם אינדור את דבריו.

שירות בתי הסוהר הודיע אמש כי בעקבות החלטת בג"ץ יועברו הבוקר 4 המחבלים הירדנים הכלואים בישראל לירדן. האסירים יועברו על ידי לוחמי יחידת נחשון מבית הסוהר הדרים לגשר שייח' חוסיין שם יועברו לרשות הירדנים.

המדינה לבג"ץ: אין כל חריג בהעברת אסירים לירדן

יובל יועז

המדינה לבג"ץ: אין כל חריג בהעברת אסירים לירדן

הפרקליטות מבקשת מבג"ץ להכריע בעניין בהקדם האפשרי, מאחר שעל פי החלטת הממשלה העברת האסירים אמורה להתבצע עוד היום

הארץ

2007-07-03

ההסכם עם ירדן בדבר העברת ארבעה אסירים שהורשעו ברצח חיילים ישראלים דומה לאמנה בדבר העברת אסירים, "ומשקף את העיקרון המנחה באמנה ואת הפרקטיקה הנהוגה בין מדינת ישראל לבין מדינות אחרות". כך טוענת הפרקליטות בתשובה שהוגשה אמש (שני) לבג"ץ בה היא מבקשת לדחות את העתירה שהגישו ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" ושרה לוי, אמו של חייל המילואים פנחס לוי אותו רצח אחד האסירים, בבקשה לפסול את החלטת הממשלה על העברת האסירים.

הפרקליטות מבקשת מבג"ץ להכריע בעניין בהקדם האפשרי, מאחר שעל פי החלטת הממשלה העברת האסירים אמורה להתבצע עוד היום. בבירור שערכה הפרקליטות עם מזכיר הממשלה עלה, כי נידן לדחות את העברתם לכל המאוחר עד יום חמישי. לטענת הפרקליטות "יש חשיבות מדינית רבה לסיום המהלך מול ממלכת ירדן בשים לב לכך שהממשלה צפויה לדון – כפי שראש הממשלה ציין בפסגת שארם א- שייח – בשחרור אסירים פלשתינאים".

מאחר שירדן איננה חתומה על אמנה בדבר העברת אסירים לריצוי עונשם במדינות אזרחותם, ומאחר שבין ירדן לישראל אין אמנה דו צדדית בעניין זה, העברת אסירים ירדנים מישראל לירדן נעשית במסגרת הסכם מיוחד שנחתם לצורך זה. לצורך כך שיגרה ישראל ביום ראשון איגרת לירדן, שבה נכתב מפורשות כי קבלת הסכמתה של ירדן לאמור באיגרת זו תיחשב הסכם חד פעמי. באיגרת התבקשה ירדן לאשר כי האסירים שיועברו הם אזרחים ירדנים, ובנוסף התבקש העתק מהחוק הירדני שממנו עולה כי העבירה שבה הורשעו בישראל היא עבירה גם בהתאם לחוק הירדני, וכן מידע על הליכי האכיפה, הפחתת העונש, ושחרור מוקדם בירדן.

אתמול התקבלה איגרת תשובה בה צוין כי ממשלת ירדן חייבת לאכוף את גזרי הדין של האסירים בהתאם לחוקי ירדן. עוד מציינת הפרקליטות בהודעה שמסרה אמש לבג"ץ, כי במסגרת המגעים שהתנהלו עם שלטונות ירדן ביקשה ישראל לקבל את הוראות החוק הירדני גם לעניין סמכות למתן חנינה.

עבדאללה יוכל לחון את רוצחי החיילים בעוד שנה וחצי

בישיבת הממשלה ביום ראשון בה אושרה העברת האסירים מסר מזכיר הממשלה, ישראל מימון, כי לפי ההסכם בין ישראל לירדן ישהו ארבעת האסירים עוד שנה וחצי לפחות בכלא הירדני. לאחר סוף שנת 2008 יוכל המלך עבדאללה להעניק להם חנינה. אם יעשה כן, ישוחררו הארבעה לאחר שריצו כ-18 שנות מאסר. בעד העברת האסירים הצביעו שרי קדימה, הגמלאים והעבודה, ואילו שרי ישראל ביתנו וש"ס התנגדו לה.

אולמרט אמר בישיבה, כי ההחלטה היא מחווה לירדן, וציין שהסוגיה נדונה בין המדינות כבר כמה שנים, והתקופה הנוכחית מתאימה להיענות לבקשת הירדנים.

ארבעת הירדנים שיועברו לירדן הורשעו ברצח חיילים ישראלים בבקעת הירדן בשתי תקריות, לפני חתימת הסכם השלום בין ישראל לירדן. שלושה מהאסירים – סלאמה אבו ג'לון, חאמד עבד אל-ראזק אבו ג'לון ואמין עבד אל-כרים א-סנעא – חדרו בנובמבר 1990 מירדן לישראל. הם נתקלו בכוח צה"ל והרגו את סרן יהודה ליפשיץ. השלושה הורשעו ברצח ומרצים מאסר עולם, שלא נקצב. אסיר נוסף, סולטן עג'לוני, חדר לישראל מספר ימים לאחר מכן והרג את סמ"ר פנחס לוי. גם הוא נשפט למאסר עולם.

"שחרור רוצחי בנינו הוא בגידה בזכר הנופלים"

שמואל מיטלמן; נלה מיוחס

"שחרור רוצחי בנינו הוא בגידה בזכר הנופלים"

הממשלה אישרה להעביר לירדן 4 מחבלים, שרצחו שני חיילים לפני 17 שנה, אך בהצעת ההחלטה לא הובהר שהם יוכלו לקבל חנינה ולהשתחרר בעוד שנה וחצי. אב שכול: "מרגיש שבגדו בנו"

NRG

2007-07-01

משפחותיהם של החיילים יהודה ליפשיץ ופנחס לוי, שנרצחו לפני כ-17 שנה, הביעו היום תחושות מרות של פגיעה ועלבון בעקבות הסיכום שהושג בין ראש הממשלה, אהוד אולמרט לבין מלך ירדן עבדאללה, לפיו ייתכן שרוצחי בניהם ייצאו לחופשי בעוד שנה וחצי. בעתירה לבג"ץ שהגישה שרה לוי, אמו של החייל פנחס לוי ז"ל, היא טוענת: "כעת בכלל לא בטוח שהם ירצו אפילו עוד יום מאסר נוסף בכלא הירדני". אלי ליפשיץ, אביו של סרן יהודה ז"ל: בגדו בנו. אם רוצים לתת לירדן מחוות, שיעבירו כסף, לא רוצחים.

"יהודה היה קצין בצה"ל, איש מילואים, שעזב את כל עיסוקיו והלך להגן על המדינה", הדגיש ליפשיץ. "הוא נפל במילוי תפקידו בעת מרדף אחר מחבלים שבאו לעשות פיגוע. ברגע שזה הפך למטבע שעובר לסוחר ובתשלום כזה זול לוקחים אותו, זה פוגע ומעליב. היה לנו עוד אחד ששוחרר בעסקת משעל מבלי שיידעו אותנו. זה קלף נוח וקלף זול, למה לא לעשות את זה?".

שתי המשפחות התנגדו מראש לאפשרות כי הרוצחים יועברו לירדן. "מה זו המחווה הזו לשחרר רוצחים?", תוהה ליפשיץ. "אם הוא רוצה לתת מחווה, שיהיו מחוות כספיות, אבל למה את הדברים האלה? אנחנו מרגישים פראיריים". לדבריו, עוד לפני שקיבלה הממשלה את ההחלטה, הוא פנה לשרים להסביר את עמדתו. "צר לי על הדוגמה שהממשלה נותנת", ציין. "הם ידעו את זה שהם ישוחררו. כולם יודעים למה מתכוונים כשאומרים להעביר אותם לירדן.

רועי, בנו של פנחס לוי ז"ל, תקף בחריפות את אולמרט. "ראש הממשלה הוא פשוט שקרן כי מהשיחות טלפון שהיה לו איתנו הוא לא אמר את זה", הדגיש. "הוא דיבר על המחויבות שלו. הוא כמובן טייח, שיש שיקולים מדיניים וכדומה. הוא לא אמר שום דבר וגם שיקר במצח נחושה".

"הייתי מוכנה לשחרור תמורת שליט"

לדברי לוי, החלטת הממשלה היא בגידה בזכר הנופלים, ובזכרו של אביו. "עצם זה שממשלת ישראל משחררת מחבלים עם דם על הידיים, במסווה של העברתם לירדן, הוא מעשה לא צודק שאינו מוסרי. אם כך ממשלת ישראל מתייחסת לנופלים שלה שהיא בעצמה שלחה אז אבוי לנו. זה קלונה של הממשלה הזו. ניסינו לדבר עם שרים, אבל התחושה היתה שהם מתחמקים כי 'לא נעים להם'. התחושות הן של השפלה וסטירת לחי, של ביזוי".

ואילו שרה לוי, אמו של פנחס ז"ל, אמרה כי כעת היא בכלל לא בטוחה שהרוצחים יישבו עוד יום אחד בכלא. "פיני השאיר שני ילדים קטנים, הורים ואחים", אמרה. "הרוצחים רצחו אותו כשהיה במילואים על-ידי שלוש יריות בגב. איך אני יכולה להיות בטוחה שהרוצחים אכן יישבו בכלא בירדן? מי יערוב לי שהם לא ישוחררו מחרתיים?".

לדבריה, היא היתה מתייחסת באופן שונה אם רוצחי בנה היו משוחררים במסגרת עסקה בה החייל החטוף גלעד שליט היה זוכה לחזור הביתה."הייתי מוכנה שישחררו את רוצחי בני תמורת שליט. זו תמורה שאני מוכנה לקבל. אבל סתם ככה לשחרר רוצחים? מדוע? אני מתחננת בפני הממשלה, אל תשחררו את רוצחי בני".

"בג"ץ בשביל הרקורד"

בעקבות החלטת הממשלה עתרה לוי, יחד עם ארגון אלמגור, לבג"ץ בדרישה להורות לראש הממשלה אולמרט לבטל את החלטתו להעביר את המחבלים לירדן. בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד נפתלי ורצברגר, טוענת לוי כי הרוצחים זוכים לתשומת לב מיוחדת בירדן בשל זהות הקורבנות – חיילים יהודים וישראלים. "שחרור רוצחים מהווה פגיעה קשה בנרצחים ובמשפחותיהם, וקיים חשש כי הרוצחים יהפכו לגיבורים בארצם", נכתב בעתירה.

בנוסף, סבורה לוי כי מחוות מדיניות, תוך שימוש באסירים בכלל, וברוצחים בפרט , הן צעד פסול ומנוגד לעקרון הפרדת הרשויות, לשיווין בפני החוק, ולאמון הציבור כמי שנתן ידו לרצח לא ישוחרר בידי פוליטיקאים. בעתירה היא מציינת עוד כי בין ישראל ירדן אין הסכמי הסגרה, ולכן כלל לא ניתן להבטיח שהאסירים ירצו עונש כלשהו אם יועברו לכלא ירדני.

עם זאת, בנו של פנחס ז"ל, רועי, לא נותן סיכוי רב לעתירה. "אנחנו יודעים שכמעט בטוח שבג"ץ לא יתערב בעניין הזה, אבל אנחנו חושבים שצריך בכל זאת להגיש אותו כדי לדפוק על השולחן ולומר שמשהו לא בסדר", הוא מסביר. "שיירשם שהיה בג"ץ, בשביל הרקורד".