ארגון נפגעי הטרור במסגרת ייצוגית
יצירת מסגרת רווחה לנפגעי הטרור ומשפחותיהם
מתן הסברה בנושא הטרור ונפגעיו
מחקר אודות ארגוני הטרור והיקף המאבק בציונות
הנצחה
בקרב החברה הישראלית חיים כיום נפגעי טרור רבים. קיימים שני מעגלים של נפגעי טרור. במעגל הראשון – הנפגעים עצמם. במעגל השני – נפגעים עקיפים, בני משפחה וחברים. אלו ואלו נושאים עמם לאורך כל חייהם את הטראומה, הנכות והאבל, אך אלו נשכחים במהרה מהתודעה הציבורית.
אנו רואים את החברה הישראלית כבעלת מחויבות לנפגעי הטרור. לפיכך, אנו פועלים ברציפות וללא הפסקה מתוך שאיפה להקל ולו במעט את משאם הכבד.
"אלמגור" פועל למען נפגעי הטרור בתחומים הבאים:
פעילות בזמן חירום: בזמן שאוכלוסיות ישראליות נמצאות תחת אש, פעילי "אלמגור" מספקים שרותי עבודה סוציאלית וויורדים למקלטים כדי להגיש תכניות בידור ודברי חיזוק.
פעילות חברתית: סדנאות, טיולים לנוער ולמשפחות, אירועי חגים, שבתות משותפות, מפגשי הורים שכולים, חונכות לילדים נפגעי טרור על ידי חונכים אישיים וביקורי פצועים ומשפחות שכולות. מטרת הפעילויות האלה היא לספק לנפגעי הטרור תמיכה נוספת לזו שמספקת המדינה, ליצור מסגרת בה יוכלו נפגעי הטרור לחזק זה את זה ולקבל תמיכה הדדית ממשפחת נפגעי הטרור.
פעילות משפטית: מאבק משפטי בארץ ובעולם נגד ארגוני הטרור. הארגון מתייצב בבג"ץ ומשמש פה לנפגעים מול עתירות של מחבלים וארגוניהם, בסוגיות של ענישת מחבלים, גירוש משפחות מתאבדים והריסת בתיהם. בנוסף, מעניק הארגון סיוע משפטי לנפגעי טרור על מנת שיוכלו לממש את זכויותיהם בביטוח לאומי, בייעוץ משפטי לקראת ועדת הנכות ובמידע רלוונטי על זכויות הנפגעים.
מחקר והסברה בנושא הטרור: מפגשים עם חברי כנסת, חברי קונגרס ועיתונאים מהארץ ומחו"ל, הפגנות ומשמרות מחאה נגד הטרור, משלחות הסברה לחו"ל, איסוף מידע אודות טרור והפצתו.
הנצחת נפגעי הטרור: ארגון אזכרות בימי זיכרון, יעוץ בהוצאת ספרי זיכרון וארגון לוויות ואזכרות לחללים בודדים.