ארגון נפגעי הטרור: חמאס מרוויח מהצעדה

ארגון נפגעי הטרור: חמאס מרוויח מהצעדה

בעקבות צעדת שליט, חוזר לכותרות הדיון הציבורי סביב אישור עסקת חילופי האסירים עם חמאס. בראיון לערוץ החדשות טוען יו"ר הארגון לנפגעי טרור "אלמגור": "השקט כעת הוא כתוצאה מכך שהרוצחים הגדולים נמצאים בכלא. האם אנחנו מתגעגעים בחזרה לפיגועים?". צפו בראיון עמו שנערך בערוץ החדשות

חדשות 2

2010-06-27

צעדת שליט והסיקור הנרחב שהיא מקבלת בכלי התקשורת מעלה מחדש את הדיון הציבורי סביב המחיר שמוכנה מדינת ישראל לשלם תמורת שחרורו של גלעד שליט. במקביל לצעדה נציגי ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" קוראים היום לסרב לעסקה וטוענים: "אנחנו לא רוצים עוד אלמנות ועוד יתומים".

בשיחה עם ערוץ החדשות טען יו"ר אלמגור, מאיר אינדור, כי הצעדה הזאת לא תשנה דבר. "בואו לא נתבלבל, הצעדה הזאת היא למען שחרור מחבלים, זאת האג'נדה שהם מובילים", אמר אינדור והוסיף "היא מתקבלת באהבה רבה במקום אחד – אצל החמאס".

"המספר 450 הוא נורא ואיום", טוען אינדור בהתייחסו למספר האסירים שאותם מבקש החמאס לשחרר תמורת שליט. "לא רק אני חושב את זה, אלא גם ראש השב"כ דיסקין". לדבריו נציגי החמאס ממשיכים להתעקש על מספר האסירים שישוחררו ועל פרטי העסקה, וללא ספק מדובר בהבדל בין נזק חמור, חמור מאוד ואף אסטרטגי, שאליו יכולה להוביל העסקה.

"אנחנו לא אנשים רעים"


צועדים למען גלעד, מצפה הילה, הבוקר (צילום׃ עזרי עמרם, חדשות 2)

"מדובר על רבי מחבלים, ה'מאכערים' של הטרור", אומר אינדור. "השקט כעת הוא כתוצאה מכך שהמאכערים והרוצחים נמצאים בכלא, האם אנחנו מתגעגעים בחזרה לפיגועים?" שאל אינדור.

"האלטרנטיבה היא להיות קשוחים עם החמאס, לא להיכנע להם ולחשוב קדימה, לא רק על החייל", מסביר יו"ר אלמגור. "מבחינתי חיילים יוצאים לצבא בידיעה שהם עלולים להיהרג להיפצע או ליפול בשבי", הוא מוסיף. "אנחנו בארגון אלמגור איננו אנשים רעים, אנחנו פשוט לא רוצים עוד אלמנות ויתומים".

נתניהו: "לבי עם גלעד"

כ-10,000 צועדים, בראשם בני משפחת שליט, יצאו הבוקר מצפון הארץ לעבר ירושלים לצעדת הענק שמטרתה – לקרוא ולדרוש את החזרתו המיידית של החייל החטוף גלעד שליט משבי החמאס. בשעות הצהריים הגיעו הצועדים אל קיבוץ כברי למנוחה, שם נערך טקס קצר בהשתתפות תלמידי בית הספר בו למד גלעד. הצעדה למען שליט מועברת בשידור חי ומיוחד בערוץ החדשות של חדשות 2 באינטרנט.

ראש הממשלה חיזק הבוקר את משפחת שליט ואת הצועדים. "לבי ולבנו עם גלעד שליט ועם משפחתו", אמר נתניהו בפתח ישיבת הממשלה וקרא לעולם להגביר את המאמצים לשחרור שליט. נתניהו אף צלצל הבוקר לשליט והזמין אותו להגיע לפגישה בלשכתו בירושלים.

לפני היציאה למסע נשא דברים נועם שליט, אביו של גלעד, בפני הצועדים הרבים. "בפרפראזה על דברי המשורר, פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש שהעם איתו – ומתחיל ללכת", אמר שליט, "בהבדל אחד קטן – זה לא פתאום. חיכינו 4 שנים ארוכות, גלעד חיכה 4 שנים ארוכות והוא עדיין מחכה למפקדיו, לאלו ששלחו אותו, לראש הממשלה, לשר הביטחון – אבל הם לא עונים".

"במקום זאת, הוא שומע – בעצם אנחנו שומעים כי אני לא בטוח שהוא יכול לשמוע – תירוצים למכביר, על קווים אדומים, על מחירים, על כושר הרתעה, על כישלונות מודיעיניים. אבל היחיד שמשלם את המחיר על כל אלה – הוא גלעד עצמו. אף אחד לא מתנדב לשלם איתו את המחיר", הוסיף שליט. "הוא משלם בזכויות האדם הכי בסיסיות שלו, אפילו לחיות מחמד יש תנאי כליאה טובים יותר".

לדברי אביו של החייל החטוף, "הדיון על חייו של חייל צה"ל הפך לצערי מדיון על ערכים ואתוס, לסחר מכר של מכולת. לכן אנחנו אומרים היום: לא נחכה יותר, לא נמתין יותר. אנו משפחתו של גלעד, חבריו והפעילים הנאמנים, ועשרות אלפי התומכים בכל רחבי הארץ, יוצאים למסע גדול לעבר ביתו של ראש הממשלה נתניהו, מסע שיביא עוד ועוד תומכים כדי שבממשלת ישראל יבינו שצריך לסיים את הסאגה הזו".

"אנחנו נחזור הביתה רק עם גלעד"

לסיום יצא שליט בקריאה ואמר "אני קורא לכל תושבי הארץ – כל מי שחושב שארבע שנים הן הרבה יותר מדי זמן, להצטרף אלינו ולהביע את מחאתו ברגליים. אנחנו יוצאים למסע היום שסופו מי ישורנו – אבל אנחנו נחזור הביתה רק עם גלעד".

יואל שליט, אחיו של החייל החטוף הצועד עם הוריו ואחותו הדס בראש צעדת ההמונים, סיפר לכתב חדשות 2 כי הוא "מתרגש מאד ממספר הצועדים שהגיעו", והוסיף: "אני רוצה להזכיר לראש הממשלה נתניהו שחייו של גלעד בידיים שלו". אחד הצועדים הוסיף: "שגלעד לא יהפוך לגל-עד".

הצעדה יצאה לדרך מבית משפחת שליט במצפה הילה ותגיע בצהריים לקיבוץ כברי. עד הערב יגיעו הצועדים לנהריה וילונו בכפר מסריק. ביום שני יעברו הצועדים בעכו ובקריות, ויסיימו את הלילה בקרית מוצקין . ביום השלישי של הצעדה יגיעו ליגור וביום רביעי יעברו את זכרון יעקב. אחד הצועדים הסביר לחדשות 2 את החלטתו לעזוב הכל ולהגיע לצעדה: "נעשה הכל כדי שגלעד לא יהפוך לגל-עֵד".

ביום חמישי יילכו הצועדים לכיוון חדרה ובשישי יעברו את נתניה עד שיעשו את השבת מול ביתו של ראש הממשלה בקיסריה ובמוצאי שבת יגיעו לרעננה. ביומו הראשון של השבוע השני לצעידה, יעברו בהרצליה. ביום התשיעי יגיעו לתל אביב וביום העשירי יגיעו לגבעת ברנר.

ביום רביעי 7 ביולי יגיעו ללטרון ולשער הגיא וביום חמישי, ה-8 ביולי, הם צפויים להגיע לאוהל המחאה מול בית ראש הממשלה, שם הם מתכוונים לשהות – עד שגלעד שליט ישוחרר.

אלמגור: הצעדה נועדה להפיל את נתניהו

בני טוקר

אלמגור: הצעדה נועדה להפיל את נתניהו

"מדובר במשרדי פרסום מתוחכמים שבאמצעות השלטת בלוטות הרגש על המוח מנסים לטשטש אומה שלמה", אומר ארגון נפגעי הטרור.

ערוץ 7

2010-06-25

יו"ר ארגון אלמגור, סגן אלוף במיל' מאיר אינדור, מתייחס בראיון לערוץ 7 לסיקור התקשורתי לו זוכה הקמפיין לשחרור גלעד שליט, "סיקור מוטה ולא הגון", כלשונו.

"שני העיתונים, מעריב וידיעות חצו את הקווים, במקום לשמש ככלב שמירה של הדמוקרטיה ולקיים דו שיח אמיתי, הם נוקטים עמדה ברורה וחד צדדית, בדיוק כמו שקרה בעסקה לשחרור סמיר קונטר גם אז הם סברו שצריך לבצע אותה, אלא שהפעם הם לא רק נוקטים עמדה אלא גם מארגנים את המחאה, מעריב מציג בגלוי שמדובר במסע מחאה נגד הממשלה ומכוון את החצים כלפי ביבי. עורך העתון מסביר מדוע עתונו מצדד בשחרור מחבלים", אמר.

"זה לא נורא כי אפשר תמיד לתפוש אותם מחדש. מי שילם את המחיר עד שיתפשו אותם?הוא? או אנשים כמו הרב חי שנרצחו על ידי מחבל ששוחרר. בעיתון ידיעות כתבה עורכת בכירה שהציבור כבר הכריע שצריך לשחרר את המחבלים תמורת שליט למרות כל הסכנות-ולכן יש לשחררם".

אינדור משוכנע שיש פה פגיעה אמיתית בזכות הציבור לדעת, "הקמפיין שלהם מסתמך על כך שיש לנו ראש ממשלה לחיץ ואני לא לגמרי בטוח האם גלעד שליט הוא זה שעומד בראש מעייניהם. שלחנו מכתב חריף למועצת העיתונות בתלונה שמדובר בקמפיין מתוזמן, תוך שימוש ציני בסלבריטאים כדי לעודד את העסקה, יש פה חשש כבד להטעיית הציבור, איך אפשר לנהל דיון דמוקרטי כשהם בעצם בחרו עמדה משותפת והשתיקו את העמדה האחרת".

לדבריו השמאל לא באמת מתעניין בגלעד שליט, "יוסי ביילין אמר בשעתו שצריך לשחרר את ברגותי מהכלא כי רק איתו נוכל לנהל משא ומתן, שליט זו עוד סיבה. זה מה שהם באמת רוצים, אני לא מצפה שאלה שהתנגדו לנוהל שכן וסיכנו את חיילי צהל , אכפת להם פתאום מגלעד שליט, להפתעתי, העצומה הראשונה הייתה של כאלה ועוד תחת כותרת מתחסת "יש לשחרר את אחינו החייל". הם מבחינתי דומים למארגני המשטים למען החמאס, מדובר פה במשרדי פרסום מתוחכמים שבאמצעות השלטת בלוטות הרגש על המוח מנסים לטשטש אומה שלמה. האמת? מטרת העל שלהם בכלל לא בחשיבה הרגילה של האדם הנורמטיבי, הם רוצים להוריד את ביבי מהשלטון, ואחרי שהם ישיגו את מבוקשם וגלעד שליט ישוחרר הם עוד יאשימו אותו שהוא היה לחיץ".

הורים שכולים: לא לשחרר מחבלים תמורת שליט

יובל אזולאי

לא בכל מחיר

הורים שכולים: לא לשחרר מחבלים תמורת שליט

הארץ

2010-06-25

יו"ר ארגון נפגעי פעולות האיבה, "אלמגור", מאיר אינדור פותח מדי בוקר בימים האחרונים את חלק מהעיתונים המרכזיים ומתחלחל מהקמפיין שהם מובילים למען שחרור החייל השבוי גלעד שליט: "העיתונים יודעים שראש הממשלה שלנו לחיץ והם לוחצים. האמן לי, גם אם ראש הממשלה ישחרר מחבלים שידיהם מגואלות בדם, יום למחרת הוא יחטוף חזק בראש מאותם עיתונים בדיוק, על כך שהוא לחיץ. אנחנו ב'אלמגור' בהלם מוחלט, לנוכח הקרנבל הפרחחי הזה שעושה לעצמה התקשורת הישראלית", אמר אתמול בגילוי לב ל"הארץ".

ארגון "אלמגור", שמאגד נפגעי פעולות טרור ומשפחות שאיבדו את יקיריהן בפעולות של מרצחים מלא הזדהות למצוקותיהם של החייל השבוי ושל משפחת שליט, אך מתנגד עקרונית לשחרור של מחבלים: "להורים שכולים שאיבדו את היקר להם מכל בפיגוע, יש תמיד את הנחמה שיקירם יהיה הקורבן האחרון. ומה עכשיו? אחרי שרוצחים רבים יחזרו להלך חופשי, יתחדשו הפיגועים וההורים האלה, נשארו בלי יקירם וגם בלי נחמה", אמר. בארגון החליטו שלא לקחת חלק בצעדה למען שחרורו של שליט.

יוסי מנדלביץ' שכל את בנו יובל בן ה-13 וחצי, תלמיד בית הספר הריאלי בחיפה בפיגוע התאבדות שאירע בחודש מארס 2003 בקו 37 בחיפה. מאז, הוא חבר בפורום "שלושה אבות" של נרצחי הפיגוע, ביחד עם רון קורמן ויוסי צור. לצד התנגדותם הנחרצת לשחרור מחבלים, הם רוצים כמו כל ישראלי את גלעד שליט בבית, במצפה הילה: "רצינו להיפגש עם משפחת שליט, היא סירבה", אמר אתמול מנדלביץ': "הרי אנחנו יודעים באילו מחבלים מדובר. הרי ראש השב"כ דיסקין לא מתנגד סתם לשחרורם. מרבבות האנשים שיצעדו ברחבי הארץ למען שליט, אולי יהיו כמה שייפגעו חלילה בפיגועים שאותם רוצחים יעשו אם ישוחררו. ראש הממשלה חייב להורות לשר הביטחון להכין אופציה צבאית לשחרור שליט ואם אין כזאת, לפטר אותו", אמר.

ראש חטיבת המחקר באגף המודיעין לשעבר, האלוף (במיל') יעקב עמידרור אמר אתמול כי הוא מתנגד עקרונית לכל משא ומתן עם ארגון טרור: "ישראל צריכה לאמץ את הגישה האמריקאית בעניין זה ולא לנהל מו"מ עם מי שחוטף חיילים ואזרחים. יצאנו למערכה בעזה וישראל לא העמידה כתנאי להפסקת הלחימה את שחרור שליט. שגינו", אמר.

אלמגור: נתניהו הוא ראש ממשלה רכרוכי

שלמה פיוטרקובסקי

אלמגור: נתניהו הוא ראש ממשלה רכרוכי

יו"ר הפורום למניעת שחרור מחבלים, וחבר ארגון אלמגור, אריה בכרך, מספר כי לארגונו הגיע מידע לפיו מתכוון נתניהו להסיר הסגר מעל עזה.

ערוץ 7

2010-06-15


(פלאש 90)

יו"ר הפורום למניעת שחרור מחבלים, וחבר ארגון אלמגור, אריה בכרך, בעצמו אב שכול, אומר לערוץ 7 כי לארגון הגיע מידע אמיתי, שראש הממשלה בנימין נתניהו מתכוון להסיר את הסגר מעל עזה, " פנינו לנעם שליט כי רצינו לעמוד לצידם במאבק למען שחרור גלעד, רצינו לקרוא יחד איתו להעמקת הסגר על עזה, אלא שאז הבנו ממנו שמדובר ככל הנראה בחלב שנשפך, הוא אמר לנו שיש כבר החלטה של השביעייה להסיר את הסגר מעל עזה או לכל הפחות להקל, לדבריו זה כבר סגור".

בכרך מאשים את ראש הממשלה בכניעה לארגוני הטרור, "בהתחלה הם נכנעו להקמת ועדת בדיקה על המשט ועכשיו הם יסירו את הסגר וכל זה בלי להזכיר את גלעד שליט, הם נכנעו פעמיים".

לדבריו, ממשלת ישראל הייתה צריכה להסכים להקמת ועדת בדיקה רק אם החמאס היו מאפשרים ביקורים אצל גלעד שליט, "הממשלה הסכימה להקמת ועדת בדיקה ללא שום התניה, לפחות היו דורשים לאפשר לצלב האדום לבקר את גלעד שליט, עכשיו מדברים אפילו על הסרת הסגר".

"לצערנו יש פה ניסיון לרצות את העולם, על נתניהו מופעל גם לחץ פנימי מצידו של אהוד ברק וחבריו, אנחנו נעשה הכול כדי למנוע את ההידרדרות, אבל קשה להאמין שעם ראש ממשלה כל כך רכרוכי זה יהיה אפשרי", מוסיף בכרך.

בג"ץ דחה עתירות המשט: החיילים הגנו על חייהם

אביעד גליקמן

בג"ץ דחה עתירות המשט: החיילים הגנו על חייהם

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, דחתה על הסף עתירות מימין ומשמאל בעניין המשט לעזה שהסתבך בלב ים, ומתחה ביקורת קשה על העותרים, תוך הגנה על חיילי צה"ל: "החיילים נאלצו להגיב כדי להגן על חייהם, ולמרבה הצער, הסתיימה הפעולה, שלא כמצופה, בקורבנות בנפש"

Ynet

2010-06-03

צה"ל זוכה לגיבוי משפטי נחרץ: בג"ץ דחה הבוקר (יום ה') על הסף עתירות שהוגשו השבוע מימין ומשמאל בעניין המשט שהסתבך בלב ים. בפסק הדין, שעליו חתומה נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית ביניש, נאמר כי "החיילים נאלצו להגיב כדי להגן על חייהם, ולמרבה הצער, הסתיימה הפעולה, שלא כמצופה, בקורבנות בנפש – תשעה אנשים נהרגו ונפצעו חיילים ומשתתפים במשט. הפעולה הסתיימה בכך שהאוניות נעצרו, ונוסעיהן הורדו מהן ונעצרו בישראל".

בעתירות ארגוני השמאל, התבקש בג"ץ לקבוע כי הפעולה התבצעה ללא סמכות, לשחרר עצורים ולמסור פרטים עליהם. בעתירות הימין, התבקשו שופטי בג"ץ להתערב ולמנוע את שחרורם של העצורים. השופטת ביניש דחתה את כל העתירות, "בהיעדר עילה להתערב בהחלטת היועץ המשפטי לממשלה".

בהחלטה, מגן בג"ץ על פעולת צה"ל נגד המשט. ביניש קבעה כי בפעולת ההשתלטות על האנייה מרמרה, "החיילים נתקלו בתגובה אלימה וקשה מצד משתתפי המשט שעל האוניה. החיילים הותקפו בסכינים, באלות ובמוטות ברזל. נעשו פעולות לחטיפת נשקם האישי ופגעו בהם באלימות. אחד החיילים אף הושלך מסיפון האוניה".

היא גם הגנה על החלטת ישראל למנוע את כניסת הספינה לעזה: "נוכח שליטתו של ארגון חמאס ברצועת עזה, נקטה ישראל באמצעים שונים שנועדו למנוע גישה ישירה לרצועת עזה, ובהם הטלת סגר ימי על הרצועה, אשר על פי הצהרת המדינה נועד למנוע החדרת נשק ואמצעי לחימה לארגון החמאס, אשר ביצע משך שנים פעולות של ירי וטרור לשטח ישראל לשם פגיעה באזרחים".

"ישראל", הסבירה הנשיאה ביניש, "עשתה מאמצים למנוע את הגעת המשט לחופי עזה להפרת הסגר הימי בדרך זו. בין היתר, הציעה המדינה למארגני המשט לפרוק את הציוד שעל האוניות ולהעביר את המטען שהיה אמור להגיע באמצעותן ישירות לעזה דרך ישראל. הצעה זו נדחתה".

ביניש: העתירה הוגשה בחיפזון

בעתירת השמאל, ייחסו העותרים "מעשים חמורים ובלתי חוקיים" למדינת ישראל. העותרים הגדירו בין היתר את מעשיה של ישראל כ"טבח, רצח, פעולה פיראטית, אלימה וברברית". הנשיאה ביניש לא נותרה אדישה לנוכח הדברים, וקבעה כי "לאור תגובת פרקליט המדינה והערות בית המשפט, חזרו בהם העותרים בעתירה זו מהסגנון הבוטה והמשתלח שנקטו בו".

עוד הצליפה בעותרים משמאל: "ניכר בעתירה שהוגשה בחיפזון, וכי למרות שהעותרים לא ידעו דבר על המתרחש, ללא היסוס מיהרו להטיל דופי חמור ביותר בפעילות כוחות צה"ל, תוך שימוש בלשון חריפה ובוטה שלא היה לה מקום. על אף האמור, כיוון שהסעד המבוקש היה שחרור עצורים, לא נדחתה העתירה על הסף באותו שלב, אלא נתבקשה תגובת המדינה עד ליום המחרת".

אחת העתירות הוגשה מטעם רשת הטלויזיה אל ג'זירה ובשם עיתונאים הפועלים מטעמה ואשר נעצרו באוניה. בעתירה זו נתבקש שחרורם של אנשי הרשת שהשתתפו במשט. העתירה הזו התייתרה, משום שהעותרים שוחררו בינתיים.

"ההחלטה במתחם שיקול הדעת של היועץ"

בשלוש עתירות נוספות, שהוגשו בין השאר מטעם ארגון "שורת הדין" וארגון נפגעי הטרור – אלמגור, התבקש בג"ץ למנוע את שחרורם של משתתפי המשט הזרים, והרחקתם מישראל, כפי שאישר היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין. הטענה המרכזית היתה שמדובר באנשים שעברו עבירה הדרושים הן לחקירת העובדות והנסיבות שאפפו את האירוע והן להחלטה בדבר העמדה לדין.

גם עתירות אלו נדחו, כאמור, בהרכב של השופטים ביניש, מרים נאור ועוזי פוגלמן: "ההחלטה על שחרורם של העצורים היא החלטה המצויה במתחם שיקול הדעת של היועץ המשפטי לממשלה. בית משפט זה קבע בשורה ארוכה של פסקי-דין כי היקף ההתערבות בשיקול הדעת של היועץ המשפטי לממשלה בכל הנוגע לחקירה או להעמדה לדין הינו מצומצם למקרים חריגים ויוצאי דופן. עקב אופיו המיוחד של האירוע והנסיבות הכרוכות בו, שיש לו, מלבד ההיבטים הפליליים, גם היבטים מדיניים הנוגעים ליחסי החוץ של המדינה, רשאי היה היועץ המשפטי לממשלה להביא בגדר שיקוליו היבטים אלה".

עוד קובע בג"ץ כי "ההתפתחויות שחלו בזירה הבינלאומית בפרשה זו מצביעות על רגישות מדינית מיוחדת הקיימת בכל הנוגע לטיפול של גורמי האכיפה במשתתפי המשט. היועץ המשפטי לממשלה ציין כי נועץ בכל הגורמים הממשלתיים הקשורים להיבטים מדיניים אלה, ולאחר שהביא בחשבון את העובדה כי נהרגו תשעה ממשתתפי המשט ונפצעו כמה עשרות, הגיע למסקנה כי האינטרסים הציבוריים, המדיניים והביטחוניים גוברים על האינטרסים של האכיפה הפלילית. לא מצאנו בהחלטה זו, אשר נומקה כאמור, ובשיקולים שעמדו ביסודה, עילה להתערבותנו".

עימות בביהמ"ש העליון לקראת הדיון במשט

שמואל מיטלמן

עימות בביהמ"ש העליון לקראת הדיון במשט

ראש ארגון נפגעי הטרור הטיח בח"כ א-סאנע כי הוא תומך בטרור, ובתגובה נענה: "פשיסט". פרקליט המדינה לדור: המצור על עזה מוצדק

NRG

2010-06-02

חילופי דברים חריפים בין מצדדי ההשתלטות על המשט לעזה לבין מתנגדיה בפתח הדיון בנושא בבית המשפט העליון. ראש ארגון נפגעי הטרור, מאיר אינדור, התעמת בקולניות עם ח"כ טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) ועם עו"ד לאה צמל, וטען בפניהם כי הם תומכים בטרור. בתגובה, קראו לעברו "פשיסט". פרקליט המדינה, משה לדור, אמר בפתיחת הדיון כי המדינה אינה רואה סיבה להסיר את הסגר על עזה.


פרקליט המדינה לדור. "מדינת ישראל חייבת להגן על עצמה". (צילום ארכיון: פלאש 90)

לדיון בבג"ץ הגיעו מגישי שש העתירות בעניין המשט, הן אלה התוקפים את מעצרם של משתתפי המשט והן אלה התובעים למצות עמם את הדין.

לא פחות מארבעה נציגים של פרקליטות המדינה הגיעו לדיון: פרקליט המדינה לדור, מנהלת מחלקת הבג"צים עו"ד אסנת מנדל, הממונה על ענייני הבג"צים דינה זילבר, ועו"ד הילה גורני, סגנית בכירה לפרקליט המדינה. כמו כן הגיעו לדיון קצינים בכירים מחיל הים ומהפרקליטות הצבאית.

"אם אין בקרה למדינת ישראל על תכולת האוניות המתכוונות להגיע לעזה, בעצם אנו מאפשרים לבנות את מחסן הנשק הגדול ביותר שארגון טרור מחזיק ברשותו בגבולות הרצועה. לכן מדינת ישראל פועלת למנוע זאת", אמר לדור לפני תחילת הדיון.

"אסור לנו לנקוט גישה צבועה"

"שיט בלתי מבוקר של אוניות לעבר הרצועה כשבבטנן ציוד לחימה עלולה לפגוע בביטחון המדינה, ואת זאת אסור היה להרשות. ישות הטרור הזו פוגעת מזה שנים באוכלוסיה אזרחית", הוסיף לדור.

לדבריו, הפעילים ששהו על סיפון הספינה הטורקית "מאווי מרמרה" בעת הפשיטה הצה"לית התכוננו מראש לעימות עם לוחמי השייטת. "בשום פנים ואופן אסור לנו לנקוט גישה צבועה וצרת אופקים כאילו מדובר בארגונים עם 'פעילי שלום'. זו תמונה מסולפת לחלוטין", אמר לדור.

"מדינת ישראל חייבת להגן על עצמה ועל תושביה, והדרך היחידה שאפשר היה לעשות זאת היא להטיל הסגר ימי, להתעקש על קיומו ולא לאפשר את הסרתו", סיכם.

אזרחי מדינות ערב שהורדו מהמשט יגורשו לירדן

שלמה פיוט

אזרחי מדינות ערב שהורדו מהמשט יגורשו לירדן

124 אזרחי מדינות ערב שהורדו מספינות המשט לעזה ועברו את תהליך התחקור, מועברים למעבר אלנבי, בדרך לירדן.

ערוץ 7

2010-06-01

124 מאזרחי מדינות ערב שהורדו מספינות המשט לעזה ועברו את תהליך התחקור, מועברים למעבר אלנבי בדרך לגירושם לירדן.

העברת הערבים לירדן נעשתה כחלק מסיכום אליו הגיע קונסול ירדן בישראל עם הגורמים הרשמיים בישראל. המגורשים יגיעו באוטובוסים מכלא באר שבע.

האזרחים הערבים הגיעו מירדן, מאוריטניה, מרוקו, כווית ומסוריה, ובנוסף גם מפקיסטן ואינדונזיה. לאחר שיועברו לירדן יתפזרו לארצות מוצאם.
עו"ד נפתלי ורצברגר הגיש עתירה דחופה לבג"ץ בשם ארגון נפגעי הטרור "אלמגור", נגד ההחלטה המסמתמנת לשחרר באופן סיטוני את כל הנוסעים הטורקים שנתפסו על ספינות המשט לעזה.