המשפחות השכולות הגישו עתירה לבג"ץ נגד שחרור האסירים

המשפחות השכולות הגישו עתירה לבג"ץ נגד שחרור האסירים

במסגרת מאבקן למנוע את הוצאתה לפועל של הפעימה השלישית במגעים בין ישראל לפלסטינים, הגישו נציגי המשפחות וארגון אלמגור עתירותיהם לבג"ץ. המשפחות עתרו נגד הכוונה לשחרר מחבלים ממזרח ירושלים, בניגוד להצהרות רה"מ. "לא יעלה על הדעת שהרשות תפרוש חסות על תושבי ישראל", אמר יו"ר אלמגור

חדשות 2

2013-12-30


שחרור אסירים, ארכיון (צילום׃ רויטרס)

המאבק נגד שחרור האסירים הפלסטינים: מספר שעות לפני שחרורם הצפוי של 26 המחבלים, הגישו נציגי המשפחות השכולות עתירה לבג"ץ נגד המהלך.

פנייה לבג"ץ בוצעה כחלק ממחאת המשפחות נגד כוונת הממשלה לשחרר במהלך הלילה (ב') מחבלים פלסטיניים במסגרת הפעימה השלישית במגעים המדיניים בין ישראל לרשות הפלסטינית. הבוקר הגיש ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" שתי עתירות לבג"ץ נגד השחרור, שצפוי להתבצע תוך פחות מ-24 שעות.

העתירות הוגשו מטעמם של נציגי המשפחות השכולות ויושב ראש ארגון "אלמגור", מאיר אינדור. לטענת העותרים, שחרורם של שישה מהמחבלים, תושבי מזרח ירושלים, נוגד את הבטחת ראש הממשלה בנימין נתניהו שלא להכניס לרשימה אסירים בעלי אזרחות ישראלית.

כמו כן, דרש הארגון להתיר לו לערוך צעדת מחאה אל אחד מבתי האסירים שישוחררו במזרח ירושלים. "העתירה הראשונה עוסקת בשחרורם של שישה מחבלים שלהפתעתנו גילינו כי מדובר במחבלים בעלי תעודת זהות ישראליות, המתגוררים במזרח ירושלים", הסביר יושב ראש "אלמגור" מאיר אינדור בשיחה עם חדשות 2 Online.

"לנו הובטח שערבים ישראלים לא ישוחררו בפעימות הנוכחיות וכי יתקיים בעניין דיון בממשלה", הוסיף אינדור. "לא יעלה על הדעת שהרשות הפלסטינית תפרוש את חסותה על תושבי מדינת ישראל, ואז אזרחים ישראלים יהיו חבים לרשות הפלסטינית הודות למעשי פשע".

מבין המשוחררים: 23 מחבלים שהורשעו ברצח או הריגה

"העתירה השנייה עוסקת בזה שלא הרשו לנו לצעוד לביתו של אחד המחבלים שישוחררו בעיר העתיקה בירושלים", אמר אינדור. "זה נוגד את חופש הביטוי".

שירות בתי הסוהר פרסם אתמול את שמותיהם של 26 האסירים הפלסטינים שישוחררו מהכלא הישראלי. מבין המשוחררים, 23 הורשעו ברצח או בהריגה, שניים הורשעו בניסיון לרצח ואחד בחבלה בכוונה מחמירה.


26 אסירים ישוחררו. ארכיון (צילום׃ חדשות 2)

בין המשוחררים ניתן למצוא את כמיל עווד אחמד, שהורשע ברצח של לא פחות מ-16 בני אדם. הוא נעצר בשנת 1993, רק שבועיים לאחר חתימת הסכם אוסלו, ומאז הוא נמצא בכלא הישראלי.

עוד בין המשוחררים: שחאדה פריד שהורשע ברצח יוסף פרחאן, נידון ל-45 שנים בכלא והיה אמור להשתחרר בשנת 2030; יעקוב מוחמד רמדאן ועפאנה מוסטפה מוחמד שהורשעו ברצח שרה שרון; אלאפנדי יוסף עדנאן שנעצר ב-1992 והורשע בניסיון לרצח.

אבו-אלרוב מחמוד פיסל הורשע ברצח שני בני אדם ובהריגה של ארבעה בני אדם נוספים, נשפט למאסר עולם והוא כלוא משנת 1991; דמרה אברהים בלאל שהורשע ברצח פרידריך רוזנפלד; אבו-מוחסן חאלד אברהים ג'מאל שהורשע ברצח שלמה יחיא. תמימי רושדי סעיד שהורשע ברצח חיים מזרחי.