אלמגור: נעתור לבג"ץ נגד שחרור מחבלים

חזקי עזרא

אלמגור: נעתור לבג"ץ נגד שחרור מחבלים

ארגון נפגעי הטרור אלמגור קורא לדחות את דרישת הפלסטינים לשחרר מחבלים בתמורה לשחרור גלעד שליט. "נעתור לבג"צ".

ערוץ 7

2007-06-25

ארגון נפגעי הטרור אלמגור קורא לדחות את דרישת הפלסטינים לשחרר מחבלים בתמורה לשחרור גלעד שליט, "חוטפי שליט מנסים לנצל את מנגנוני התקשורת כדי ללחוץ על דעת הקהל ועל הממשלה לשחרר מחבלים".

"פרסום הקלטת, עיתויה ותוכנה מלמדים שארגוני הטרור למדו היטב את נקודת התורפה של החבברה הישראלית סכנה היא שאם נקבל את הסחטנות המתועבת נכנס למורד שאין לו סוף לחטיפות ופיגועים נוספים, אם רק חלילה נענה ללחץ ונשחרר מחבלים", אומרים באלמגור.

אלמגור הודיע כי יעתור לבג"צ נגד שחרור ה 250 ויזום דיון דחוף בכנסת. "עד שאולמרט יפרוש, הוא יגרום לנו להמון נזקים בטחוניים. הנזק התורן הוא המחזה לארגון הטרור פת"ח שפגע ביותר ישראלים מכל ארגון טרור אחר ובשחרור מחבלים שאינם עם דם על ידיים, רק מפני שנתפסו בדרכם לפיגוע. אולמרט נותן להם את ההזדמנות הנוספת, אך את המחיר לא הוא ישלם, אלא הציבור הרחב, כפי שהיה במחזות קודמים".

אלמגור: לבטל העברת כספים לרש"פ

בן שאול

אלמגור: לבטל העברת כספים לרש"פ

ארגון נפגעי הטרור, אלמגור, שיגר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה ולמבקר המדינה בדרישה לבטל העברת הכספים לרשות הפלסטינית.

ערוץ 7

2007-06-24

ארגון נפגעי הטרור, אלמגור, שיגר מכתב ליועץ המשפטי לממשלה ולמבקר המדינה בדרישה לבטל העברת הכספים לרשות הפלסטינית, "בעקבות החלטת הממשלה היום, להעברת 350 מליון דולר מכספי המיסים המעוכבים ל"רשות הפלסטינית" לצורך חיזוק "אבו-מאזן". אנו דורשים כי תבטל את העברת הכספים, לאור ניסיון העבר בו כספים שהועברו ל"רשות", נעלמו בחשבונות הבנקים של בכירי ה"רשות" וחלק גדל מהם הגיע למימון פעולות טרור נגד אזרחי מדינת ישראל", נכתב.

"לא יעלה על הדעת, שביום בו מתפרסם (בעיתון ג'רוזלם פוסט) כי משפחותיהם של חלק מהחוטפים של החייל גלעד שליט שחוסלו ע"י צה"ל, מקבלות משכורת קבועה ממוסדות ה"רשות הפלסטינית" במסגרת מה שמכונה "כספי שאהידים", תחליט ממשלת ישראל על העברת כספים שישמשו בסופו של דבר, בין היתר, למימון קצבה חודשית למשפחות החוטפים, בעוד החייל החטוף עדיין בשבי האוייב", כתבו באלמגור.

"בעבר הגשנו מספר עתירות לבג"ץ בבקשה שימנע העברת כספים, אך תמיד נענינו שהכספים יגיעו ליעדם ויהיה מנגנון פיקוח מסודר על כך. לצערנו, כולם מכירים את העובדות ואת היעד הסופי של הכסף – כיסם הפרטי של מנהיגי הרש"פ וארגוני הטרור. באם לא תמנע את העברת הכספים, בשל חוסר סבירות קיצוני לאור נסיון העבר, נגיש גם בפעם זאת עתירה לבג"ץ להתערב בעניין. לא יתכן כי ממשלת ישראל תחזור על טעותה פעם אחר פעם מבלי שילמד הלקח מכישלונות קודמים", כתבו באלמגור ליועץ המשפטי ולמבקר המדינה.

ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" יצא נגד מועמדותו של פרס לתפקיד הנשיא

רועי נחמיאס

ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" יצא נגד מועמדותו של פרס לתפקיד הנשיא

Ynet

2007-06-01

ארגון נפגעי הטרור "אלמגור", החליט לצאת בקמפיין נגד מועמדותו של המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, לתפקיד נשיא המדינה.

"אם עשו ועדת חקירה לגבי מלחמת לבנון, קל וחומר שהייתה צריכה להיות עדת חקירה על אוסלו ועל יוזמיו ובטח שלא לקדם אותם", נמסר מהארגון.

"הפסיקו את הבדיקות המשפילות לערבים"

אפרת פורשר

"הפסיקו את הבדיקות המשפילות לערבים"

האגודה לזכויות האזרח עתרה לבג"ץ נגד רשות שדות התעופה, השב"כ ומשרד התחבורה, בדרישה לקבוע רמה אחידה של בדיקות ביטחוניות ליהודים וערבים

NRG

2007-06-01

"מרבית הנוסעים הערבים זוכים ל'טיפול מיוחד' וליחס שונה מזה שננקט כלפי נוסעים יהודים בעת ביצוע בדיקות ביטחוניות בנתב"ג ובנמלי תעופה אחרים בישראל" – כך טוענת האגודה לזכויות האזרח, בעתירה תקדימית שהגישה לבית המשפט העליון נגד השב"כ, רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה. בעתירתה דורשת האגודה כי היקף הבדיקות הביטחוניות ורמתן ייקבעו לגבי כל האזרחים, יהודים וערבים כאחד, "על פי קריטריונים שווים וענייניים".

האגודה מתארת בפני בית המשפט את היחס לנוסעים הערבים, אשר מתבטא פעמים רבות בבדיקה מיוחדת וקפדנית שעובר הנוסע, ואשר חורגת בהרבה מהבדיקות הביטחוניות הרגילות, אותן עוברים מרבית הנוסעים היהודים.

"כל זאת, אך ורק בשל היותו של אותו נוסע ערבי ובהיעדר צורך ביטחוני או טעם ענייני כלשהו, הנוגע להתנהגותו או למעשיו של אותו נוסע, אשר יהיה בו כדי להצדיק, ולו לכאורה, את היחס השונה כלפיו", נטען בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד עאוני בנא.

זוהי סוגיה עקרונית ורגישה ביותר בה ייאלץ בג"ץ להכריע, משום שלמעשה, לטענת האגודה, השב"כ ורשות שדות התעופה "מפעילים אפיונים גזעיים, אתניים ולאומיים כקריטריון מרכזי לצורך קביעת פרופיל של 'הנוסע המסוכן' ולצורך הבידוק הביטחוני שיעבור, גם במקום בו אין כל מידע או אינדיקציה למסוכנות מצד הנוסע הערבי".

המתנה מורטת עצבים

האגודה מדגישה עוד, כי היא אינה חולקת על הצורך בבידוק ביטחוני, אלא מתמקדת באי-חוקיות השימוש במאפיין הגזע או הלאום, המהווה פגיעה קשה בזכויות היסוד של האזרחים הערבים.

בעתירה מובאות דוגמאות רבות, שנלקחו מקטעי עיתונות וספרים בשנים האחרונות, המהווים דוגמא ליחס המשפיל והיומיומי לו זוכה הנוסע הערבי.

כך למשל נטען כי אזרחים ערבים שטסים למטרות נופש ובילוי, עבודה או לימודים, מתבקשים לעבור סדרת בדיקות ביטחוניות קפדניות, חודרניות, טורדניות וממושכות. בדיקות אלה, המלוות לפעמים באלימות מילולית, כוללות מסכת ארוכה של תחקורים וחיפוש מדוקדק ומשפיל לעיני כל הנוסעים ולעיתים קרובות, בשל התארכות הבדיקה, נמנעת עלייתם למטוס.

"הבדיקות מותירות את הנוסע הערבי במצב של המתנה מורטת עצבים ובחוסר ודאות באשר לגורל טיסתו. הדבר משבש את שגרת יומם של נוסעים רבים, אשר נוהגים להקדים את הגעתם לנמל התעופה (בחמש או שש שעות לפני מועד הטיסה) כדי לא להחמיץ את הטיסה", כותבת האגודה בעתירתה ומדגישה: "הטעמים הביטחוניים אינה למעשה אלא כסות עיניים למציאות קשה של גזענות, הדרה ודיכוי חברתי".

"העתירה צינית, האגודה – סכנה לביטחון המדינה"

בארגון אלמגור למען נפגעי הטרור הביעו זעם רב על עתירת האגודה לזכויות האזרח לבג"ץ להשוואת היקף הבדיקות הביטחוניות שעובדים יהודים וערבים, וכינו אותה "עתירה צינית". יו"ר הארגון, מאיר אינדור, הודיע כי בכוונתם לבקש מבג"ץ לאפשר להם להצטרף כמשיבים לעתירה – וכמתנגדים לה.

אינדור אמר כי "אנחנו מתכוונים ללכת ראש בראש עם האגודה, כי אנחנו רואים בה סכנה לקיומה של מדינת ישראל. תחת הכותרת של שיוויוניות תנסה האגודה בשלב הבא לפסול את חוק השבות".

יו"ר ארגון אלמגור ביקש להזכיר את העובדה שערביי ישראל לא מתגייסים לצה"ל, ואמר כי "יש להם עדיפות לטובה. האם בשם השיוויוניות נעצום את העיניים? העתירה הזאת היא אבן בוחן לכל מה שקורה בינינו, הם פתחו תיבת פנדורה ואנחנו נלך עם זה".